Vesiseminaari järjestetään jälleen tänä vuonna!

Author
Maija Vidqvist

11.4.2022 — Vesiseminaarimme tai laivaseminaarimme on ollut koronatauolla, mutta järjestetään jälleen tänä kesänä. Päivämäärä on torstai 9.6.2022. Alustava ohjelma on nyt julkaistu!

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vesiseminaari oli alkuaikoina lyhyesti ja yksinkertaisesti "Vesiseminaari", kunnes saimme mahdollisuuden järjestää seminaarin yhteydessä höyrylaivapurjehduksen. Siitä nimiksi valikoituivat sekä höyry- että laivaseminaari. Muutama vuosi sitten seminaarin aiheita yhdisti typpi ja nimi vaihtui hetkeksi aikaa typpiseminaariksi. Tällä kertaa seminaari on rikkiseminaari!

Rikki on seurannut omaa ammatillista polkua läheisesti. Milloin hankaluutena on ollut savukaasujen mukaan ilmaan joutuvat happamoittavat rikkidioksidipäästöt, milloin happokastepisteen aiheuttama korroosio, ammoniakin ja rikkitrioksidin aiheuttamat saostumat, milloin pesuriveteen sitoutunut rikkidioksidi sulfiittina tai sulfaattina, milloin vesistöön joutuva natriumsulfaatti, milloin sen osallisuus ilmastonmuutokseen, milloin tarve maataloudessa, milloin tarve turpeen mukana vähentämässä kattilakorroosiota, milloin syynä rehevöitymisessä, milloin tarpeellisena saostuskemikaalina ja milloin vaarallisena ja epämiellyttävänä hajukaasuna.

Luonnollisesti yksi syy aiheen valikoitumiseen oli sana "rikki", kun Eurooppaamme revitään useampaan suuntaan ja sodan tulemiselta ajatuksiimme emme ole voineet välttyä.

Rikistä on siis yllättävän moneksi ja luentojen kautta pääsemme kuuntelemaan näkemyksiä rikin kiertokulusta ja miten yritämme sen kulkua ohjailla ja miten suuri merkitys sillä missäkin tilanteessa on. Kiitos jo etukäteen vaikuttavalle listalle luennoitsijoita!

Seminaari on tällä kertaa yksipäiväinen ja se järjestetään torstaina 9.6.2022 ja sen pitopaikka on Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki. Aikataulu on seuraava:

Torstai 9.6.2022

Aamukahvia ja keskustelua

klo 9.00 - 9.15 Tilaisuuden avaus ja esittelyt

9.15-9.45 Happamat sulfaattimaat – historia, haitat ja hallintakeinot (etä)
Ylitarkastaja Krister Dalhem, Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus

9.45-10.15 Sulfaatin osuus rehevöitymisessä
Toimitusjohtaja Erkki Saarijärvi, Vesi-Eko

KAHVITAUKO

10.30-11.00 Sulfaattihiukkaset ja ilmasto
Akatemiaprofessori Ari Laaksonen, Ilmatieteen laitos

11.00-11.30 Rikki lannoitteena
Projektipäällikkö Mikko Rahtola, LAB-ammattikorkeakoulu

11.30-12.00 Lajiherkkyysjakauma apuna arvioitaessa sulfaatin vaikutuksia vesieliöihin (etä)
Professori Juha Karjalainen, Jyväskylän yliopisto

LOUNAS

13.00-13.30 Haja- ja pistekuormituksen huomioiminen lainsäädännössä
Tutkijatohtori Tiina Paloniitty, Helsingin Yliopisto

13.30-14.00 Sulfaatin poistotekniikat ja lopputuotteet - esimerkkinä savukaasulauhteiden käsittely
Liiketoimintajohtaja Maija Vidqvist, Teollisuuden Vesi Oy

TAUKO

14.30-15.00 A pure Bio-Sulfur as fertilizer (etä)
Manager Elise van der Linde, Fertipaq

15.00-15.30 Kemikaalit
Toimitusjohtaja Antti Rinta-Harri, Berner Chemicals Oy

15.30-16.30 Ajankohtaista Ukrainasta,
Everstiluutnantti (evp), Valokuvaaja Jarmo Nieminen, Aarresaaret

klo 17.30 - noin klo 20.30 Purjehdus ja vierailu Vallisaaressa
Turso

Olet sydämellisesti tervetullut!

Voit ilmoittautua Eevamaria Naumaselle ( tai puh. 040 573 7714). Seminaarin hinta on 680€ (alv 0%). Osa seminaarin tuotosta käytetään lasten hyväksi esim. Unicef- tai Pelastakaa lapset-järjestölle.

Nähdään seminaarissa,

Maija

Most popular articles

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Top expertise in India

Top expertise in India

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Water globally - Intolerable situation in Gaza

Water globally - Intolerable situation in Gaza

15.5.2017 — Industrial Water on excursion in Palestine: How is it possible for a small company to become international? What is essential to understand on global aspects of water treatment? Which questions should be answered? What expertise is needed? Please join us to the journey which rather increased than decreased the number of unanswered questions and made us highly appreciate clean water! Welcome!