Teollisuuden Veden laivaseminaari tulee taas!

Kirjoittaja
Maija Vidqvist, Anna Björkqvist

30.4.2020 — Teollisuuden Veden suosittu laivaseminaari järjestetään taas tuttuun tapaan kesällä 4.-5.6.2020 - tällä kertaa etänä!

Jatkamme viimevuotisen uudet vedenkäsittelytekniikat -teeman jalanjäljissä, kun tulevan seminaarimme aiheena on

Uudet mittaukset ja vedenkäsittelykemikaalit

Laivaseminaari järjestetään tällä kertaa etänä - videoita, striimausta, keskustelua, chattia ja äänestyksiä apuna käyttäen. Olet tervetullut mukaan!

Ohjelma koostuu mittauksiin sekä kemikaaleihin liittyvistä aiheista.

Kemikaalimäärien ja vaihtoehtojen lisääntyessä niin jätevetemme kuin juomavetemme sisältävät yhä useampia aineita, joita meidän tulisi pystyä mittaamaan luotettavasti. Teollisuuden Vedellä on sen historian aikana filosofiana ollut, että paras tapa ymmärtää veden puhtautta tai epäpuhtauksia tai käsittelyyn tarvittavaa tekniikkaa, on mittaus. Meidän on helppo ymmärtää pH, sähkönjohtavuus, kokonaisrauta, kiintoaine, kokonaistyppi (kok-N), orgaanisen hiilen kokonaismäärä (TOC), mutta mentäessä näistä eteenpäin esim. orgaanisten aineiden yhdistetasolle, mikrobeihin, ksantaatteihin, viruksiin, kemialliseen hapen kulutukseen, AOX-mittaukseen, torjunta-aineisiin, lääkeaineisiin tai palontorjunta-aineisiin meidän on helppo ajautua jo näytteenotossa väärille urille - saati määritettäessä vesijakeelle uutta puhdistustekniikkaa. Paineita mittausten monipuolisuudesta ja luotettavuudesta tulee meidän lisäksemme kehittyvästä lainsäädännöstä, sillä yhä useampaa ainetta tai yhdistettä tulee seurata ja niille on määrätty päästörajoja.

Toinen suuntaus mittaustekniikassa on hyödyntää jatkuvatoimisuutta, siirretään laboratorio maastoon, prosessiin tai ympäristöön. Tutkimuksenalana - ja jo liiketoiminta-alanakin - tämä on maailmanlaajuisesti yhä suurempi. Kansainvälisesti tähän on panostettu monen tutkimusaihion kera ja saamme kuulla käytännön kokemuksia on-line-mittausten akkreditoinnista, kehittämisestä ja tekniikasta.

Striimauksesta ja tekniikasta vastaa kanssamme Prospectum!

Tervetuloa mukaan kuulemaan "Veden ääntä"!

Luennot ovat nyt varmistuneet ja otsikoita vielä tarkennetaan. Jo tässä vaiheessa suurkiitokset luennoitsijoille! Suomessa on monipuolista mittaustekniikkaa ja tietoa niiden soveltamisesta ajankohtaisiin ja tärkeisiin aiheisiin!

Torstai 4.6.2020 klo 12.15 - 16.00

klo 12.15 Tilaisuuden avaus ja "Veden äänen" paljastus, Maija ja Nuutti

Lainsäädäntö

klo 12.30 Biosidit, desinfioinnin sivutuotteiden riskinarviointiohjeiden nykytilanne ja desinfioinnin sivutuotteiden ympäristönlaatunormit, Sari Penttinen, Tukes

klo 13.00 Radioaktiiviset aineet vedessä, case juomavesi ja lainsäädännön vaatimukset, Tuukka Turtiainen, STUK

klo 13.30 Haitalliset aineet ja lainsäädännön kehittyminen, Niina Vieno, Laki ja Vesi Oy

klo 14.00 Kahvi - ja teetauko

Mittaukset

klo 14.30 Rikastuskemikaalit eli ksantaatit ja niiden sekä hajoamistuotteiden mittaus, Jouko Vepsäläinen, Itä-Suomen Yliopisto

klo 15.00 Prosessimikrobiologian hallinta perustuen uuden sukupolven ATP-, qPCR- ja NGS-mittauksiin, Anu Kettunen, Teollisuuden Vesi Oy

klo 15.30 Virusten mittaaminen, Kirsi-Maarit Lehto, Tampereen Yliopisto

Perjantai 5.6.2020 klo 12.00 - 15.30

Kemikaalit

klo 12.00 Oktadekyyliamiinin vaikutus rakennemateriaalien korroosioon korkean lämpötilan vesissä, Konsta Sipilä, VTT

klo 12.30 Koagulantit - rautakemikaalitilanne ja uudet kemikaaliyhdistelmät, Juha Kartsalo, Kemira Oyj

klo 13.00 Polymeerit ja akryyliamidit, kemikaalijäämien mittaus, Timo Lukkarinen, Metropolilab

klo 13.30 - 14.00 Kahvi- ja teetauko

Jatkuvatoimiset mittaukset, seurantajärjestelmät ja - laitteet

klo 14.00 BugCount OnLine 2nd Generation ATP Analyzer, Jean-Yves Soulard, LuminUltra Technologies Ltd

klo 14.30 Jatkuvatoimisten ympäristömittausten akkreditointi, Lasse Kaiponen, EHP Environment Oy

klo 15.00 Reaaliaikaiset mittaukset metalleista, 3AWater, Tuomo Nissinen

klo 15.30 Loppusanat studiolta, Maija ja Nuutti

klo 15.45 "Veden ääni" hiljenee tältä erää, mukavaa viikonloppua!

Tämänkertaisen laivaseminaarimme hinta on 320 €/hlö (alv 0%).

Samasta organisaatiosta osallistuessa isommalla joukolla yrityshinnat ovat seuraavat:
Kaksi ensimmäistä osallistujaa (1-2), 320 €/hlö
Kolme seuraavaa osallistujaa (3-5), 200 €/hlö
Seuraavat osallistujat (6 - ), 100 €/hlö

Hintaan kuuluu luennot, materiaali sekä käyttöoikeus 6 kk:den jaksolle luennoilla esitettyyn materiaaliin koulutusportaalissamme. Luentohinnasta hyvitetään osa (50 %) Satamajäänsärkijä S/S Turso Yhdistys ry:lle varsinaisen risteilyn peruuntumisen johdosta.

Ilmoittautumisohjeet:

Lähetä ilmoittautuminen sähköpostitse Epulle () ja erityisesti tärkeää on, mihin sähköpostiin tulee lähettää osallistumislinkki, kun seminaarin aika on.

P.S. Kuvituskuvana on uuden toimistomme ikkunalla kevään kunniaksi kukkiva orkidea.

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!