Pilot-kalvoreaktori Aalto-yliopiston kokeisiin

Kirjoittaja
Nuutti Lehtikuja

13.5.2019 — Aalto-yliopiston ja yhteistyökumppaneiden NPharvest-hankkeessa tutkitaan ravinteiden talteenottoa jätevirroista. Työ on nyt edennyt lukuisten laboratorioskaalan kokeiden jälkeen pilot-mittakaavaan. Teollisuuden Vesi on osallistunut hankkeeseen suunnittelemalla ja rakentamalla pilot-laitteiston.

Laboratoriolaitteista hieman järeämpiin testijärjestelyihin siirryttäessä eteen tulee monesti lukuisia käytännön ongelmia. Tämä pätee erityisesti silloin, kun testattava teknologia on uutta ja käytetyt materiaalit ja menetelmät kokeellisia. Tarkoituksenmukaisen laitteiston suunnitteleminen ja rakentaminen tolkullisella kustannuksella edellyttää laiteteknistä kokemusta ja ymmärrystä sekä sopivasti luovaa ongelmanratkaisukykyä. Teollisuuden Veden kokemus erilaisten, varsin mielikuvituksellistenkin koe- ja pilot-laitteistojen rakentelusta ja operoinnista oli selkeä etu NPharvestin kalvoreaktoria toteutettaessa ja laitteisto on nyt valmiina kokeita varten.

”Teollisuuden Veden kanssa on ollut ketterää tehdä yhteistyötä, sillä kommunikaatio on molemminpuolisesti tehokasta. Suunnittelu ja toteutus hoituivat toiveidemme mukaisesti, vieläpä budjetin raamien mukaisesti!”, kertoo Aalto-yliopiston tutkija Juho Uzkurt Kaljunen.

NPharvestin vaiheista voi lukea tarkemmin hankkeen nettisivuilta. Odotamme Teollisuuden Vedellä innolla tulevia yhteisiä hankkeita Aalto-yliopiston kanssa!

Sekä Aallon Juhoon että Teollisuuden Veden väkeen voi törmätä Jyväskylässä Vesihuoltopäivillä ja samassa yhteydessä järjestettävillä Yhdyskuntatekniikka 2019 -messuilla 15.-16.5. Tule reippaasti juttelemaan osastollemme B537, mikäli mielessäsi on vaikkapa pilot-laitteiston rakennus tai muu vedenkäsittelyllinen pulma tai idea.

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!