NPHarvest-hankkeessa uusia koetuloksia

Kirjoittaja
Nuutti Lehtikuja

23.10.2020 — Teollisuuden Vesi on Aalto-yliopiston tutkimuskumppanina NPHarvest-hankkeen vuoden 2020 jatko-osassa. Aiemmissa vaiheissa olemme suunnitelleet ja rakentaneet kokeissa tarvittavan kalvoreaktorin ja tänä vuonna vuorossa on ollut prosessin esikäsittelyn päivittäminen sekä koko pilot-laitteiston automatisointi jatkuvatoimisiin koeajoihin.

Aalto-yliopiston tutkijat ovat jatkaneet vuonna 2020 koetoimintaa siitä, mihin hankkeen aikaisemmissa vaiheissa jäätiin. Nyt tarkastelussa on ollut etenkin laitteiston ja koko menetelmän toimivuus pitkäaikaisessa käytössä. Teollisuuden Veden rakentama päivitetty esikäsittelyprosessi ja koko pilotin automaatio ovat mahdollistaneet pitkäkestoiset koeajot. Aiemmin koeajot ovat vaatineet käytännössä jatkuvaa valvontaa ja läsnäoloa.

Aalto-yliopiston tiedote tuoreimmista koetuloksista on luettavissa täällä: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/jateveden-ravinteista-kierratyslannoitetta

Tarkemmat tiedot hankkeen eri vaiheista löytyvät NPHarvestin omilta sivuilta: https://www.aalto.fi/fi/npharvest

Lisätiedot Teollisuuden Veden osuudesta NPHarvest-hankkeessa:

Nuutti Lehtikuja, , 050 321 9131

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!