Aalto-Helsinki iGEM -joukkueen tunnelmia Teollisuuden Veden laivaseminaarista

16.6.2020 — Teollisuuden Vesi on tukemassa tämän vuoden Aalto-Helsinki iGEM -joukkuetta, mikä mahdollisti osallistumisemme Teollisuuden veden järjestämään vuosittaiseen Laivaseminaariin.

Aalto-Helsinki on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhteinen kymmenhenkinen joukkue, joka osallistuu vuoden 2020 iGEM-kilpailuun. International Genetically Engineered Machine (iGEM) on maailmanlaajuinen opiskelijaryhmille kohdennettu synteettisen biologian kilpailu, joka huipentuu loka-marraskuussa Bostonissa järjestettävään ”Giant Jamboree”-konferenssiin. Kilpailussa on tavoitteena ratkaista jokin käytännön ongelma synteettisen biologian avulla.

Nimensä mukaisesti Laivaseminaari järjestettäisiin normaalioloissa höyrylaivalla, mutta koronaviruksen takia tapahtuma siirtyi verkkoon. Kahden iltapäivän aikana useat asiantuntijat pitivät luentoja vedenkäsittelykemikaaleista ja uusista mittausmenetelmistä. Poikkeuksellisista järjestelyistä huolimatta seminaari tarjosi monipuolisen kokonaisuuden ja mahdollisuuden keskusteluun muiden osallistujien, esiintyjien ja järjestäjien kanssa. Joukkuettamme kiinnostivat erityisesti luennot haitallisten aineiden lainsäädännöstä ja mittauksista, sillä projektimme liittyy niihin vahvasti. Olemme kehittämässä biosensoria, joka mahdollistaa lääkeaineiden tunnistuksen ja määrityksen jätevedestä. Tulevaisuudessa jätevedenpuhdistamoita voidaan velvoittaa poistamaan lääkeaineita jätevesistä. Tämä edellyttää puhdistusprosessin jatkuvaa seuraamista ja sensorimme voisi soveltua tähän tarkoitukseen. Seminaarista saimme hyvän yleiskuvan vedenkäsittelyn ja sen analysoinnin nykytilasta. Virtuaalisella kahvitauolla saimme mahdollisuuden keskustella ja kysyä esiintyjiltä kysymyksiä projektiimme liittyen.

Joukkueemme kiittää Teollisuuden Veden tarjoamasta tuesta ja mahdollisuudesta osallistua mielenkiintoiseen seminaariin!

Vuoden 2020 Aalto-Helsinki iGEM -joukkuetta ja projektimme etenemistä voit seurata sosiaalisessa mediassa:

aaltohelsinki.com
Facebook: facebook.com/AaltoHelsinki
Twitter: @AaltoHelsinki
Instagram: @aaltohelsinki_igem
LinkedIn: Aalto-Helsinki iGEM
Lisätietoja:

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!