20-vuotisseminaari "Tulevaisuuden vesi" torstaina 8.6.2023!

Kirjoittaja
Maija Vidqvist

9.3.2023 — Teollisuuden Vesi juhlii tänä vuonna 20-vuotistaipalettaan ja katsoo eteenpäin "Tulevaisuuden vesi"-seminaarissaan.

Vesiseminaari on tapahtumana kuulunut Teollisuuden Veden jokavuotiseen ohjelmaan. Nimiä on sille ollut useampia - laivaseminaari, höyryseminaari, typpiseminaari, rikkiseminaari, avajaisseminaari, 1-vuotisseminaari, 5-vuotisseminaari, 15-vuotisseminaari ja nyt 20-vuotisseminaari toiselta nimeltään "Tulevaisuuden vesi".

Jo seminaareistakin olisi historiaa kerrottavana, mitä asioita olemme ottaneet esille ja miksi, missä paikoissa olemme olleet tai upeiden luennoitsijoidemme tarinoita ja oppeja omasta alastaan sekä kokemuksistaan - puhumattakaan siitä lukuisasta joukosta vedenkäsittelyn ammattilaisia, jotka olemme seminaareissa saaneet seuraamme ja joiden kanssa olemme illan jo hämärtyessä vaihtaneet ajatuksia.

20-vuotiaat eivät historiakirjoja vielä kirjoittele, vaan katsovat eteenpäin. Näin on 20-vuotiaalla yritykselläkin. Niinpä tämän vuoden seminaari painottuu tulevaisuuteen. Muutaman viime vuoden aikana tulevaisuuden vesihaasteet ovat tulleet konkreettisemmiksi;

- Hyvän tilan saavuttaminen vesistöissämme lisää vaatimuksia jätevesien puhdistamiseksi tai kierrättämiseksi takaisin käyttöön sekä haastaa myös hajapäästöjen seurantaan ja hallintaan.

- Mikromuovit ja muovit ympäristössämme ovat herättäneet huolemme niiden leviämisestä kaikkialle. Miten sitä voidaan säännellä ja mitä voimme tämän eteen tehdä?

- Ympäristömme kemikalisoituu. Rekisteröityjen kemikaalien määrä nousee vuosi vuodelta ja osittain ympäristö- ja terveysvaikutukset tulevat tunnetuksi vasta vuosien käytön jälkeen. Tämä haastaa lainsäädäntöä sekä mittaus- että puhdistustekniikkaa.

- Suolatonta, ultrapuhdasta, ionivaihdettua - rakkaalla lapsella on monta nimeä - vettä on perinteisesti käytetty voimalaitosten lisävetenä, elektroniikka- ja lääketeollisuudessa sekä erityiskemikaalien valmistuksessa. Energiamurroksen seurauksena puhtaan veden uusia käyttökohteita ovat esim. akkuteollisuus ja vedyn tuotanto. Miten vaatimukset muuttuvat totutusta tasosta?

- Kierrätys- ja talteenottoprosesseista ja jätteettömyydestä on tullut tavoite. Uudet kehitysprojektit ja yhteistyökuviot ovat uutisissa viikoittain.

- Kierrätys ja veden säästö näkyy veden laadussa niin, että yksittäisiä ongelmia nousee pintaan. Näistä yksi esimerkki on legionella.

- Kansainvälisesti vesi nousee tärkeään rooliin. Sen saatavuus ja kenelle se kuuluu on riidanaihe. Kysymyksiä ovat myös pohjavesien häviäminen ja laadun heikkeneminen sekä maan suolaantuminen kastelusta johtuen.

- Historiaa ei saa unohtaa ja mitä sieltä voimme oppia?

Yllä olevat tämän vuoden otsikot näyttävät, kuinka iso aihe vesi on.

Tervetuloa mukaan kuulemaan!

Seminaarin pitopaikka on Helsinki, Hotelli Kämp.

Seminaarin aikataulu on

  • klo 9 Seminaarin avaus ja tervetuloa
  • klo 9.15 - 12 Esitelmät
  • klo 12 - 13 Lounas
  • klo 13 - 16 Esitelmät
  • klo 16.30 - Risteily ja sauna

Seminaariin ilmoittautumisia ottaa vastaan Eevamaria Naumanen (). Ilmoitathan samalla ruokavalioista sekä osallistutko risteilylle vai et. Seminaarin hinta on 750 €/osallistuja. Jos seminaariin osallistuu useampia samasta organisaatiosta, hinta on 650 €/osallistuja.

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!