20-vuotisseminaari "Tulevaisuuden vesi" torstaina 8.6.2023!

Kirjoittaja
Maija Vidqvist

9.3.2023 — Teollisuuden Vesi juhlii tänä vuonna 20-vuotistaipalettaan ja katsoo eteenpäin "Tulevaisuuden vesi"-seminaarissaan.

Vesiseminaari on tapahtumana kuulunut Teollisuuden Veden jokavuotiseen ohjelmaan. Nimiä on sille ollut useampia - laivaseminaari, höyryseminaari, typpiseminaari, rikkiseminaari, avajaisseminaari, 1-vuotisseminaari, 5-vuotisseminaari, 15-vuotisseminaari ja nyt 20-vuotisseminaari toiselta nimeltään "Tulevaisuuden vesi".

Jo seminaareistakin olisi historiaa kerrottavana, mitä asioita olemme ottaneet esille ja miksi, missä paikoissa olemme olleet tai upeiden luennoitsijoidemme tarinoita ja oppeja omasta alastaan sekä kokemuksistaan - puhumattakaan siitä lukuisasta joukosta vedenkäsittelyn ammattilaisia, jotka olemme seminaareissa saaneet seuraamme ja joiden kanssa olemme illan jo hämärtyessä vaihtaneet ajatuksia.

20-vuotiaat eivät historiakirjoja vielä kirjoittele, vaan katsovat eteenpäin. Näin on 20-vuotiaalla yritykselläkin. Niinpä tämän vuoden seminaarin ohjelma torstaina 8.6.2023 painottuu tulevaisuuteen ja seuraavien vuosikymmenten kysymyksiin.

Ohjelma:

9.00 - 9.15 Avaus ja tervetuloa, Maija Vidqvist, Teollisuuden Vesi Oy

9.15 - 9.45 Luonnon monimuotoisuustavoitteet, hiilinielujen laskennan uudet tulokset sekä puun tarve niin teollisuudessa kuin energian tuotannossa haastavat meidät katsomaan metsiämme uudesta näkökulmasta. Mihin puuta tulee tai voi tulevaisuudessa käyttää ja miten metsiemme käyttöä pitää rajoittaa? Mihin laskelmat perustuvat? Mikael Hildén, Suomen Ympäristökeskus

9.45 - 10.15 Changes in the energy production may give new requirement for the water treatment industry. Hydrogen electrolysis is said to be the heart of the energy production in the future. What type of electrolysis exist and how they differ? Do they have new or different requirements for the feed water? Zivotek Matous, Fortum Oyj

10.15 - 10.45 KAHVI/TEE

10.45 - 11.15 Lajiherkkyysjakauma apuna arvioitaessa sulfaatin ja suolapitoisten vesien vaikutuksia vesieliöihin - Juhan alustuksesta vuodelta 2022 jäi meille kuulijoille paljon kysymyksiä ja tutkimuksen tulokset olivat vielä alustavia. Nyt hanke on edennyt ja saamme kuulla lisää tuloksia ja johtopäätöksiä. Juha Karjalainen, Jyväskylän Yliopisto

11.15 - 11.45 Mikromuovikohu on vasta muovihaasteiden jäävuoden huippu - muovit ovat sekä luonnonsuojelullinen, teknologinen, sosiaalinen, terveydellinen että lainsäädännöllinen haaste - miten ratkoa tätä? Arto Koistinen, Itä-Suomen Yliopisto (UEF)

11.45 - 13.00 LOUNAS

13.00 - 13.30 Legionella haastaa meidät huolehtimaan prosessien ja vesiputkistojen puhtaudesta. Se saadaan luotettavasti mitattua nykyaikaisilla menetelmillä, mutta millä keinoin vältymme sen riskeiltä? Anu Kettunen, Teollisuuden Vesi Oy

13.30 - 14.00 Vedestä on tullut osa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa - mitä on vesidiplomatia ja millaisia esimerkkejä maailmalta aiheesta löytyy? Antti Rautavaara, Ulkoministeriö

14.00 - 14.30 KAHVI/TEE

14.30 - 15.15 Haitta-aineet jätevesissämme ja ympäristössämme, niiden mittaus ja haitallisuus vastaanottavassa vesistössä - miten lainsäädäntö elää tutkimustulosten mukana? Niina Vieno ja Maria Arjonen, Laki ja Vesi Oy

15.15 - 15.45 Suomalainen vesiosaaminen - historiaa ja tulevaisuutta. Mitkä asiat voisivat tehdä Suomesta vesiosaamisen maailmantähden? Kai Kaatra, Teollisuuden Vesi Oy

15.45 - 16.15 Kommenttipuheenvuoroja ja keskustelua, Osallistujat

17.00 - 20.30 Juhlaristeily Helsingin edustalla s/s Tursolla

Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Seminaarin pitopaikka on Helsinki, Hotelli Kämp.

Seminaariin ilmoittautumisia ottaa vastaan Eevamaria Naumanen (). Ilmoitathan samalla ruokavalioista sekä osallistutko risteilylle vai et. Seminaarin hinta on 750 €/osallistuja. Jos seminaariin osallistuu useampia samasta organisaatiosta, hinta on 650 €/osallistuja.

Suosituimmat kirjoitukset

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Huipputekniikkaa Intiassa

Huipputekniikkaa Intiassa

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

Maailma ja vesi - Gazan vesitilanne on kestämätön

15.5.2017 — Teollisuuden Veden kolme työntekijää opintomatkalla Palestiinassa. Miten pk-yritys voi olla kansainvälinen? Mitä sen pitää ymmärtää kansainvälisestä vedenkäsittelystä ja millaisia kysymyksiä tulee vastaan? Mitä osaamista maailmalla tarvitaan? Tämän artikkelin myötä pääset mukaan matkalle, joka ei ainakaan vähentänyt kysymyksiä ja jonka aikana veden arvostus kasvoi kohisten! Tervetuloa mukaan!