Paperi- ja selluteollisuuden näkymiä PulPaperissa

Author
Nuutti Lehtikuja

6.6.2018 — Paperi- ja selluteollisuuden toimijat kokoontuivat toukokuun päätteeksi Helsingin Messukeskukseen PulPaper-tapahtumaan. Tapahtumassa olivat läsnä alan keskeiset toimijat niin Suomesta kuin maailmaltakin. Teollisuuden Vedeltä paikan päällä alan uusia tuulia haistelemassa olivat Nuutti ja Anu.

Messuhallin puolella oli tyypilliseen tapaan esillä härveleitä laidasta laitaan sekä luonnollisesti edustukset mitä moninaisimmilta konsulttitaloilta, automaatio- ja kemikaalitoimittajilta ja muilta alalla toimivilta. Ilahduttavan suuri määrä erilaisia uusia pienyrityksiä oli löytänyt paikalle – alalla on tarvetta uudistumiselle ja uudet innovaatiot tuntuvat nyt synnyttävän liiketoimintaa arvoketjun eri vaiheisiin.

Perinteisen messusisällön lisäksi seminaariohjelmat tarjosivat johtavien asiantuntijoiden katsauksia metsäteollisuuden nykytilaan ja tulevaisuuteen. Kiertotalous, kestävä kehitys, ilmastokysymykset ja digivallankumous olivat vahvasti esillä puheenvuoroissa. Erityistä painoarvoa saivat muovituotteiden korvaamiseen tähtäävät ratkaisut, joissa metsäteollisuudella on oiva paikka näyttää suuntaa.

Vesinäkökulmasta mielenkiintoisinta antia olivat seminaarin kiertotalous-otsikon alla pidetyt esitykset Nalcolta/Ecolabilta ja Toihanilta. Yhteenvetona näistä todettakoon, että metsäteollisuus tarvitsee lisää tietoa ja tiedon älykästä hyödyntämistä, jotta myös vesiprosessit pysyvät tehokkaina nyt ja tulevaisuudessa. Tässä kehityksessä Teollisuuden Vesi on mieluusti mukana tarjoamassa asiantuntemustaan prosessien fiksussa suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa.

Most popular articles

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

Mikrobiologin kuulumiset Kaliforniasta

18.10.2016 — Teollisuuden Veden mikrobiologian asiantuntija Minna Pihlajakuja osallistui ”Recent Advances in Microbial Control, RAMC” -konferenssiin Kaliforniassa lokakuussa. Pyysimme Minnaa kertomaan konferenssin aiheista.

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä

12.12.2016 — Kaukolämmön tuotantoon uutta tekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa – Hyvinkään Lämpövoima ja Teollisuuden Vesi ovat edelläkävijöitä.

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

Haluatko vedenkäsittelyn asiantuntijaksi vesikemistiksi?

22.11.2016 — Haemme diplomityöntekijää työnimellä ”Teollisuusjätevesien kemiallinen käsittely – saostuskemikaalit ja annostelujen säätö”. Työssä paneudut eri kemikaalien toimintaan, niiden säätöön sekä tulevan ja lähtevän veden laadun seurantaan.

Top expertise in India

Top expertise in India

22.9.2016 — Hieno Intian matkaviikko on nyt ohi. Matka kuului Beam-projektissa (Business with Impact 2014-2019) Tekesin osittain rahoittamaan hankkeeseen mikrobiologisen mittauksien kehittämiseksi juomavedelle ja yhteyksien luomiseksi Intian ja Suomen vesiammattilaisten välille. Suomesta on mukana hankkeessa myös mm. Aalto-yliopisto.

Tämähän on kuin olympialaisissa!

Tämähän on kuin olympialaisissa!

15.6.2016 — Seminaarit ovat pitkään toimineet Teollisuuden Vedessä niinä huolettomina hetkinä käytännön projektien keskellä, että emme osaa olla ilman niitä.

Water globally - Intolerable situation in Gaza

Water globally - Intolerable situation in Gaza

15.5.2017 — Industrial Water on excursion in Palestine: How is it possible for a small company to become international? What is essential to understand on global aspects of water treatment? Which questions should be answered? What expertise is needed? Please join us to the journey which rather increased than decreased the number of unanswered questions and made us highly appreciate clean water! Welcome!